Yüksük Çorbası
Yüksük Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı dondurulmuş mantı ( evvelden yapılmış)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı karabiber
Yüksük Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye alınan sıvı yağ ve tereyağı eritilir.
- Salçayı ,kimyon ,naneyi ekleyip kavurun. Salça kokusu çıkana kadar kavurun.
- Kavrulan salçanın üzerine bir litre suyu ek ediniz.
- Kaynamaya başlayınca evvel nohutları ek ediniz.
- Hemen akabinde mantıyı ve baharatları ek edin. Mantı dilediğiniz yumuşaklığa gelene kadar pişirmeye devam ediniz.
- Mantılar pişince çorbamız hazır. Afiyet olsun.
Yüksük Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






