Yüksük Çorbası

Yüksük Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı dondurulmuş mantı ( evvelden yapılmış)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yüksük Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye alınan sıvı yağ ve tereyağı eritilir.
  2. Salçayı ,kimyon ,naneyi ekleyip kavurun. Salça kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Kavrulan salçanın üzerine bir litre suyu ek ediniz.
  4. Kaynamaya başlayınca evvel nohutları ek ediniz.
  5. Hemen akabinde mantıyı ve baharatları ek edin. Mantı dilediğiniz yumuşaklığa gelene kadar pişirmeye devam ediniz.
  6. Mantılar pişince çorbamız hazır. Afiyet olsun.

Yüksük Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süslü Hurmalar
Karnabahar Kızartması (Karnabaharın En Güzel Hali)
Yarım Saatte Lavaş Ekmeği
Miniklere Bebek Krakeri
Çilekli Köstebek Pasta
Tavuklu Yoğurtlu Pilav Kasesi
Hdabla | © 2025 |