Kabaklı Havuç Tarator

Kabaklı Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kabak
- 2 adet havuç
- Yağ
Üzeri için;
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı mayonez
- Zeytin yağı
- Ceviz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Kabaklı Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları ve havucu rendeliyoruz.
- Rendelenen kabakları ve havuçları sıvı yağda 10 dakika karıştırarak pişiriyoruz.
- Üzeri için bir kaba yoğurt, mayonez, tuzu alıp düzgünce karıştırıyoruz.
- Başka bir tavada evvelden küçük modüller halinde kırdığımız cevizleri zeytin yağı ile uygunca kavuruyoruz ve içine1 çay kaşığı toz kırmızı biber atıyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
- Önceden hazırladığımız havuç ve kabakları bir tabağa alıyoruz üzerine yoğurtlu karışımı döküyoruz.
- Daha sonra bir tavada hazırladığımız cevizli sosu yoğurdun üstüne döküyoruz.Afiyet olsun.
Kabaklı Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





