Şeker Hamurlu Pasta
Şeker Hamurlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Şeker hamuru için ;
- 1 paket haribo marshmellow ( 130 gram )
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Çeyrek bardak nişasta
- 125 gram tereyağ
- 1 tatlı kaşığı limon
Krema için ;
- 2 su bardağı un
- 2 Türk fincanı şeker
- 2 Türk fincanı un
- 1 adet yumurta
Keki için;
- Hazır pastataban( uno )
Islatmak için
- Kahve
- Su
- Şeker
Şeker Hamurlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle benmari yordamı küçük küçük doğradığımız marshmallowu üzerine tereyağ, limonsuyu koyarak eritelim.
- Nişasta ve pudra şekerini başka bir kaba alalım.
- Eriyen marshmallow karışımı ile nişasta ve pudra şekerini karıştıralım yoğuralım ,15/20 dk poşete sarılı biçimde buzdolabında dinlendirelim.
- Krema için un, süt, şekeri derin bir tencereye alıp karıştıralım.
- Ardından 1 yumurta ekleyip fokurdayınca soğumaya bırakalım.
- Pastatabanı hazırladığımız kahve karışımı ile ıslatalım.
- Bir sunum tabağına alıp sıra ile pastataban krema sürme formunda ilerleyelim.
- Dinlenen şeker hamurunu merdane yardımı ile açıp pastatabanın üzerine koyalım ben fazla kısımlarını kesip elimle birbirine yapıştırdım şeker hamurunun uç kısımlarını.
- Üzerine fazla şeker hamurunu kalıplarla kesip form verdim ve inci ile süsledim.
Afiyet olsun 🌸.
Püf noktası; şeker hamurunu açarken pudra şekerini tezgaha serpmek. Yapışmasını önlüyor bu formda.
Şeker Hamurlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













