Soslu Tavuk Patates

Soslu Tavuk Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk but
  • 9 adet kanat
  • 5-6 adet patates
  • Domates
  • Köy biberi

Sosu için;

  • 2,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 fincan zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu ( yoksa 1 diş sarımsak)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Toz biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Köri

Soslu Tavuk Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos için tüm materyalleri geniş bir kapta güzelce karıştırın.
  2. Tavuk but ve kanatlara bıçakla çizikler atın ve( isterseniz yalnızca but yahut kanat kullanabilirsiniz)sosa alın ve her yerine gelecek formda sosların ve bir tabağa alın.
  3. Karıştırma kabında kalan sosa yuvarlak dilimlediğimiz patatesleri de alıp güzelce karıştırın.
  4. Fırın tepsisini kenarlarına patatesleri dizin orta kısmına tavukları yerleştirin sos kabının içine yarım çay bardağı su ekleyip üzerine gezdirin.
  5. Son olarak üzerine domates ve biberlerini yerleştirin (dilerseniz üzerine bu etapta birkaç kesim tereyağı ekleyebilirsiniz) ıslattığınız yağlı kağıdı kapatıp 250°’de yaklaşık 45 50 dakika kadar (her fırın farklılık gösterebilir) denetimli olarak pişiriniz afiyet olsun💐🤗.

Soslu Tavuk Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Kebabi
Kıbrıs Tatlısı
Rafine Şekersiz Hurmalı Sütlaç Tarifi
Un Helvası
Aksaray Tava
Kabak Mücver
Hdabla | © 2025 |