Soslu Tavuk Patates
Soslu Tavuk Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk but
- 9 adet kanat
- 5-6 adet patates
- Domates
- Köy biberi
Sosu için;
- 2,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 fincan zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu ( yoksa 1 diş sarımsak)
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- Toz biber
- Kekik
- Kimyon
- Köri
Soslu Tavuk Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos için tüm materyalleri geniş bir kapta güzelce karıştırın.
- Tavuk but ve kanatlara bıçakla çizikler atın ve( isterseniz yalnızca but yahut kanat kullanabilirsiniz)sosa alın ve her yerine gelecek formda sosların ve bir tabağa alın.
- Karıştırma kabında kalan sosa yuvarlak dilimlediğimiz patatesleri de alıp güzelce karıştırın.
- Fırın tepsisini kenarlarına patatesleri dizin orta kısmına tavukları yerleştirin sos kabının içine yarım çay bardağı su ekleyip üzerine gezdirin.
- Son olarak üzerine domates ve biberlerini yerleştirin (dilerseniz üzerine bu etapta birkaç kesim tereyağı ekleyebilirsiniz) ıslattığınız yağlı kağıdı kapatıp 250°’de yaklaşık 45 50 dakika kadar (her fırın farklılık gösterebilir) denetimli olarak pişiriniz afiyet olsun💐🤗.
Soslu Tavuk Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















