Badem Unlu Kurabiye (Bisküvi Tadında)
Badem Unlu Kurabiye (Bisküvi Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 150 gr margarin
- 1 çay kaşığı dolgu kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 buçuk su bardağı badem unu
- 2 su bardağı un
Badem Unlu Kurabiye (Bisküvi Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tezgaha bir kap alalım, içine yumurta ve eritilmiş soğumuş margarini alalım ,ardından içine şekeri ekleyelim ,bir çırpıcı yardımıyla iyicene karıştıralım.
- Ardından içine badem ununu ,kabartma tozu, vanilin ve nişastayı ekleyip karıştıralım.
- Unu dikkatli formda azar azar ekleyip yoğuralım bu evrede kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edelim ,unu denetimi koymakta yarar var her un markasından, markaya değişiklik gösterebilir benim kullandığım 2 su bardağı un sizin kullandığınız un ile tıpkı olmayabilir bu tarihte standart su bardağı kullanalım.
- Ardından yoğurduğumuz hamuru ağzını kapatıp 5 dk dinlendirelim o müddette fırın tepsimize yağlı kağıt serelim.
- Hamuru açmak için bir mat tezgaha alalım hamurumuzu tek modül halinde yuvarlayıp badem unu serptiğimiz mata açalım, hamurun kalınlığı 1 cm olacak formda açalım akabinde istediğiniz biçimler kesip tepsimize yerleştirelim, ortalarında aralıkta bırakmayı unutmayın.
- Fırınınızı 180 derecede açıp kurabiyelerimizi fırına atalım yaklaşık 15 dk ağzı açılmadan pişirelim.
- Ardından fırından tepsimizi alıp soğumaya bırakalım ve kurabiyelerimiz hazır afiyet olsun.
- Tadı hem kurabiye hem bisküvi üzere çok hafif konuklarınıza yahut anında kurabiye isteyen mesken halkına yapılacak kısa müddette bir kurabiye.
Badem Unlu Kurabiye (Bisküvi Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










