Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması

Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı calrose pirinç
  • 2-3 adet enginar
  • 1/2 (yarım) demet taze soğan
  • 1/2 (yarım) demet taze nane
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 1 limon suyu ve kabuğu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçler zeytinyağında kavrulur, 1 su bardağı su ek edilir ve 5 dakika (yarım) pişirilir.
  2. Pirinçlerin üzerine taze otlar, tuz, limon eklenir karıştırılıp, enginarların üzerine koyulur.
  3. Az su eklenip kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Soğutulup servis edilir.

Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimekli Diyet Ekmek
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
Rizemin Mısır Ekmeği
Çikolata Soslu Kedi Dilli Pasta
Kakaolu Süt
Faslı Kuzu Sırtı Ve Kuskus Salatası
Hdabla | © 2025 |