Tatlı Patatesli Tavuk Sote
Tatlı Patatesli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tatlı patates
- Zeytin yağı
- Dilediğiniz baharatlar (burada defne yaprağı tozu, kırmızı toz biber, karabiber kullandım)
- Tuz
Tavuk sote için;
- 1 tavuk göğüsü
- 1 adet soğan
- 1 adet biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Pul biber
- Köri baharatı
- Yarım çay bardağı su
- Rendelenmiş kaşar
Tatlı Patatesli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tatlı patatesleri uygunca yıkadıktan sonra ikiye bölüp, baharatını ve yağını ek edip kesik tarafı aşağıya gelecek formda tepsiye dizelim. Ve yumuşayana kadar 200 derecelik fırında pişirelim.
- Bir tencereye zeytin yağı ekleyip soğanı pişirelim, sonra tavukları küp küp doğrayıp soğanların üzerine ekleyelim uygunca pişirelim.
- Yeşil biberi küçük küçük doğrayıp onu da ekleyelim o da piştikten sonra, domatesi küp küp doğrayıp ekleyelim.
- En son salçasını tuzunu pul biber ve köri baharatını katıp karıştıralım, yarım çay bardağı su ek edip özleşene kadar pişirelim.
- Tatlı patatesler piştikten sonra aykırı çevirip içlerini biraz oyduktan sonra biraz kaşar üzerine tavuk sote sonra tekrar kaşar katarak tekrar 200 derecelik fırına verelim.
- Kaşar eridikten sonra yemeğiniz servise hazırdır. Yanında salata ile çok hoş oluyor. Şimdiden afiyet olsun.
Tatlı Patatesli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








