Tatlı Patatesli Tavuk Sote

Tatlı Patatesli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tatlı patates
  • Zeytin yağı
  • Dilediğiniz baharatlar (burada defne yaprağı tozu, kırmızı toz biber, karabiber kullandım)
  • Tuz

Tavuk sote için;

  • 1 tavuk göğüsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Köri baharatı
  • Yarım çay bardağı su
  • Rendelenmiş kaşar

Tatlı Patatesli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tatlı patatesleri uygunca yıkadıktan sonra ikiye bölüp, baharatını ve yağını ek edip kesik tarafı aşağıya gelecek formda tepsiye dizelim. Ve yumuşayana kadar 200 derecelik fırında pişirelim.
  2. Bir tencereye zeytin yağı ekleyip soğanı pişirelim, sonra tavukları küp küp doğrayıp soğanların üzerine ekleyelim uygunca pişirelim.
  3. Yeşil biberi küçük küçük doğrayıp onu da ekleyelim o da piştikten sonra, domatesi küp küp doğrayıp ekleyelim.
  4. En son salçasını tuzunu pul biber ve köri baharatını katıp karıştıralım, yarım çay bardağı su ek edip özleşene kadar pişirelim.
  5. Tatlı patatesler piştikten sonra aykırı çevirip içlerini biraz oyduktan sonra biraz kaşar üzerine tavuk sote sonra tekrar kaşar katarak tekrar 200 derecelik fırına verelim.
  6. Kaşar eridikten sonra yemeğiniz servise hazırdır. Yanında salata ile çok hoş oluyor. Şimdiden afiyet olsun.

Tatlı Patatesli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Cupcake
Işkın Pastası
Rüzgar Gülü Tatlısı
Sebzeli Mücver
Patatesli Çıtır Börek (Videolu)
Kadın Budu Köfte
Hdabla | © 2025 |