Yeşil Kabak Mezesi

Yeşil Kabak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet kabak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Yeşil Kabak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabağın biraz kalın kabuklarını soyalım. Akabinde soyduğumuz kabukları ikiye bölelim ve ince ince keselim.
  2. Kabağın geriye kalan iç kısmını rendeleyelim ve elimizle güzelce suyunu sıkalım ki mezemiz sulu olmasın.
  3. Daha sonra rendelediğimiz kabakları az zeytinyağlı tavaya alalım ve tuz ekleyerek kavuralım. ( 5 dakika) ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  4. Başka bir tavamıza ince ince doğradığımız kabakları tavaya alalım zeytinyağ ile kavuralım üzerine ceviz içi ve nane ekleyip pişirelim 3-5 dakika.
  5. Ayrı bir karıştırma kabına aldığımız süzme yoğurt 1 çay kaşığı tuzu, sarımsak ve mayonez ekleyip düzgünce karıştıralım.
  6. Soğuyan rendelenmiş kabaklarımızı ve maydanoz yahut isterseniz dereotu da ekleyebiliriz bu kademede güzelce karıştırıp servis edeceğimiz tabağa alalım.
  7. Üzerine sotelediğimiz kabakları yerleştirelim ve zeytinyağı gezdirip servis edelim. Afiyet olsun!.

Yeşil Kabak Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şipşak Dondurucudan Tavuk Döner
Fırında Çöp Şiş Köfte Ve Baharatlı Patates Tarifi
Revani İrmik Tatlısı
Süt Helvası
Grip Savar Portakallı Muhallebi
Tereyağlı Humus
Hdabla | © 2025 |