Lezzet Dolu Tırşık Çorbası
Lezzet Dolu Tırşık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çorba kasesi buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 demet taze nane
- Yarım tavuk göğsü
- 2 adet havuç
- 2 modül erik pestili (yoksa tam limon olur )
- Maydanoz (miktar isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarim çay bardağı sıvı yağ
- Çorba kıvamı gelecek biçimde sıcak su (yaklaşık 1 lt)
Lezzet Dolu Tırşık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle buğday ve nohutu başka olacak biçimde 1,5 saat haşlatalım.
- Buğday ve nohut haşlandıktan sonra tencereye koyun, sıcak suyu ve küp küp dilimlediğiniz tavuk göğsünü ekleyip olağan ateşte pişirmeye bırakın.
- Daha sonra küçük boyutta kestiğiniz maydanoz, nane, havuçları da ekleyin.
- Bi sonraki basamakta pestil ve tuzu ekleyin.
- Son olarak farklı bir cezvede yahut rastgele küçük bir tencerede sıvı yağ ve pul biberi kızartıp tencereye ekleyelim, yarım saat kaynamaya bırakalım.Afiyet olsun ;).
Lezzet Dolu Tırşık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






