Lezzet Dolu Tırşık Çorbası

Lezzet Dolu Tırşık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çorba kasesi buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 demet taze nane
  • Yarım tavuk göğsü
  • 2 adet havuç
  • 2 modül erik pestili (yoksa tam  limon olur )
  • Maydanoz (miktar isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarim çay bardağı sıvı yağ
  • Çorba kıvamı gelecek biçimde sıcak su (yaklaşık 1 lt)

Lezzet Dolu Tırşık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle buğday ve nohutu başka olacak biçimde 1,5 saat haşlatalım.
  2. Buğday ve nohut haşlandıktan sonra tencereye koyun, sıcak suyu ve  küp küp dilimlediğiniz tavuk göğsünü ekleyip olağan ateşte pişirmeye bırakın.
  3. Daha sonra küçük boyutta kestiğiniz maydanoz, nane, havuçları da ekleyin.
  4. Bi sonraki basamakta pestil ve tuzu ekleyin.
  5. Son olarak farklı bir cezvede yahut rastgele küçük bir tencerede sıvı yağ ve pul biberi kızartıp tencereye ekleyelim, yarım saat kaynamaya bırakalım.Afiyet olsun ;).

Lezzet Dolu Tırşık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotu Yemeği (Videolu)
Kosova Mantısı
İç Köfte
Kremalı Tavuk
Dondurmalı Muzlu Süt
Tembel Gelin Çorbası
Hdabla | © 2025 |