Geleneksel Güllaç Tatlısı
Geleneksel Güllaç Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram yahut 10 yaprak güllaç
- 2 litre süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı dövüşmüş ceviz yahut fındık içi
Süsleme için;
- Antep fıstığı içi
- Çilek yahut fresh meyve ile nar (size kalmış)
Geleneksel Güllaç Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti hazırlama; sütü tencereye alın ve şekeri ekleyin.
- Orta ateşte şeker büsbütün eriyene kadar karıştırın ve ısıtın.
- Sütü kaynatmayın, parmak dayanacak sıcaklıkta olsun. (bu çok önemli) vanilya ekleyecekseniz sütü ocaktan almadan bu esnada ekleyin.
- Güllaç yapraklarını ıslatma; iki tepsi hazırlayın, tepsinin birisine ıslattığınız güllaçları koyun.
- Diğer tepsinin içine ısıttığınız sütü koyun ve güllaçları bu tepsideki sütün içine daldırarak ıslatın ve öteki tepsiye üst üste koyun.
- Yuvarlak tepsi kullandıysanız güllaçları bütün şekilse koyabilir siniz. Fakat ben dikdörtgen tepsi kullandım. O yüzden güllaçları ikiye bölerek ıslattım.
- Tepsiye dizmesi daha kolay oluyor.
- Güllaçların yarısını (5 adet) ıslatarak tepsiye dizdikten sonra; tam bu etap da 1 su bardağı dövülmüş ceviz içini tepsinin her yerine gelecek formda dökün.
- Tatlıyı tamamlama; cevizi orta kata serptikten sonra kalan 5 adet güllaç yapraklarını tekrar tıpkı halde ıslatarak üst üste koyun.
- Son güllaç yaprağını da koyduktan sonra kalan sütü üzerine eşit bir formda yayarak dökün.
- Son olarak tepsiyi buzdolabına koyun en az 2 saat, tercihen 4-6 saat dinlendirin.
- Tamamen sütü çeksin.
- Üzerine antep fıstığı ve meyvelerde koyarak servis edin.Afiyet olsun.
Geleneksel Güllaç Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















