Geleneksel Güllaç Tatlısı

Geleneksel Güllaç Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram yahut 10 yaprak güllaç
  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı dövüşmüş ceviz yahut fındık içi

Süsleme için;

  • Antep fıstığı içi
  • Çilek yahut fresh meyve ile nar (size kalmış)

Geleneksel Güllaç Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti hazırlama; sütü tencereye alın ve şekeri ekleyin.
  2. Orta ateşte şeker büsbütün eriyene kadar karıştırın ve ısıtın.
  3. Sütü kaynatmayın, parmak dayanacak sıcaklıkta olsun. (bu çok önemli) vanilya ekleyecekseniz sütü ocaktan almadan bu esnada ekleyin.
  4. Güllaç yapraklarını ıslatma; iki tepsi hazırlayın, tepsinin birisine ıslattığınız güllaçları koyun.
  5. Diğer tepsinin içine ısıttığınız sütü koyun ve güllaçları bu tepsideki sütün içine daldırarak ıslatın ve öteki tepsiye üst üste koyun.
  6. Yuvarlak tepsi kullandıysanız güllaçları bütün şekilse koyabilir siniz. Fakat ben dikdörtgen tepsi kullandım. O yüzden güllaçları ikiye bölerek ıslattım.
  7. Tepsiye dizmesi daha kolay oluyor.
  8. Güllaçların yarısını (5 adet) ıslatarak tepsiye dizdikten sonra; tam bu etap da 1 su bardağı dövülmüş ceviz içini tepsinin her yerine gelecek formda dökün.
  9. Tatlıyı tamamlama; cevizi orta kata serptikten sonra kalan 5 adet güllaç yapraklarını tekrar tıpkı halde ıslatarak üst üste koyun.
  10. Son güllaç yaprağını da koyduktan sonra kalan sütü üzerine eşit bir formda yayarak dökün.
  11. Son olarak tepsiyi buzdolabına koyun en az 2 saat, tercihen 4-6 saat dinlendirin.
  12. Tamamen sütü çeksin.
  13. Üzerine antep fıstığı ve meyvelerde koyarak servis edin.Afiyet olsun.

Geleneksel Güllaç Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvili Pasta
Kahveli Yaş Pasta (Mokka Sahne Torte)
Mozaik Pasta
Çikolatalı Gevrek Topları (Videolu)
Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır? (Tavuklu Pilavı Bir De Böyle Deneyin Bayılacaksınız)
2 Malzemeyle 10 Dakika Tatlısı
Hdabla | © 2025 |