Kazandibi
Kazandibi Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 litre tam yağlı süt
- 6 yemek kaşığı mısır nişastası (silme)
- 6 yemek kaşığı pirinç unu (silme)
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı yahut margarin
- Yarım çay kaşığı kadar vanilya özü/1 paket vanilin
Üstünü yakmak için:
- Pudra şekeri
Kazandibi Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2. 5 litre sütün 1 su bardağı ayrılır ve sütle nişasta çırpılır.
- Ardından tüm gereçler (tereyağ,vanilya) hariç tencereye alınarak karıştırılır.
- Kıvam almadan nişasta eklenip düzgünce karıştırılır.
- En son tereyağ vanilya eklenir ve ocak kapatılır.
- Tepsim alüminyumdu ve büyük boydu.
- Heryerine tereyağ gelecek formda sürüyoruz.
- Pudra şekerini serpiyoruz çok olmayacak boşlukta kalmayacak halde.
- Ocağın üzerine alıp pudra şekerleri eriyene dek çevirerek pişiriyoruz.
- Ardından muhallebiden 2 kepçe kadar tepsiye ekliyoruz ve başlıyoruz yakmaya:) muhallebi tepsiye yapışıp yanana kadar devam ediyoruz hiç korkmayın o yanıkların lezzeti efsane olacaktır:)
- Tüm muhallebi tepsiye yapışınca geriye kalan muhallebiyi üzerine döküp ocağımızı kapatıp tepsiyi dışarda bırakıp muhallebimizi 1 saat oda ısısında dinlendiriyoruz.
- Sonra dolaba kaldırıp mümkünse 12 saat dinlendiriyoruz. Ne kadar beklerse o kadar lezzetli olur.
- Dinlenen kazandibimizi kesip spatula yardımı ile döndürerek tabaklıyoruz.
- Ben keçi sütlü dondurma ile servis etmeyi tercih ettim. Yiyen herkes hazır sandı ve çok beğenildi:) deneyen herkes fotoğraf eklerse çok sevinirim afiyet olsun💕.
Kazandibi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








