Kazandibi

Kazandibi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 litre tam yağlı süt
  • 6 yemek kaşığı mısır nişastası (silme)
  • 6 yemek kaşığı pirinç unu (silme)
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı yahut margarin
  • Yarım çay kaşığı kadar vanilya özü/1 paket vanilin

Üstünü yakmak için:

  • Pudra şekeri

Kazandibi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2. 5 litre sütün 1 su bardağı ayrılır ve sütle nişasta çırpılır.
  2. Ardından tüm gereçler (tereyağ,vanilya) hariç tencereye alınarak karıştırılır.
  3. Kıvam almadan nişasta eklenip düzgünce karıştırılır.
  4. En son tereyağ vanilya eklenir ve ocak kapatılır.
  5. Tepsim alüminyumdu ve büyük boydu.
  6. Heryerine tereyağ gelecek formda sürüyoruz.
  7. Pudra şekerini serpiyoruz çok olmayacak boşlukta kalmayacak halde.
  8. Ocağın üzerine alıp pudra şekerleri eriyene dek çevirerek pişiriyoruz.
  9. Ardından muhallebiden 2 kepçe kadar tepsiye ekliyoruz ve başlıyoruz yakmaya:) muhallebi tepsiye yapışıp yanana kadar devam ediyoruz hiç korkmayın o yanıkların lezzeti efsane olacaktır:)
  10. Tüm muhallebi tepsiye yapışınca geriye kalan muhallebiyi üzerine döküp ocağımızı kapatıp tepsiyi dışarda bırakıp muhallebimizi 1 saat oda ısısında dinlendiriyoruz.
  11. Sonra dolaba kaldırıp mümkünse 12 saat dinlendiriyoruz. Ne kadar beklerse o kadar lezzetli olur.
  12. Dinlenen kazandibimizi kesip spatula yardımı ile döndürerek tabaklıyoruz.
  13. Ben keçi sütlü dondurma ile servis etmeyi tercih ettim. Yiyen herkes hazır sandı ve çok beğenildi:) deneyen herkes fotoğraf eklerse çok sevinirim afiyet olsun💕.

Kazandibi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayat Simitle Kahvaltılık
Fırın Sütlaç
Velibah (Patatesli Bazlama)
Çilekli Pasta
Ekşili Çorba
Elmalı Kek
Hdabla | © 2025 |