Portakallı Hindistan Cevizli Muffin

Portakallı Hindistan Cevizli Muffin Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 200 gram toz şeker (1 su bardağı)
  • 100 ml sıvı yağ
  • 100 gram yoğurt
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 100 ml taze sıkılmış portakal suyu
  • 80 gram rendelenmiş hindistan cevizi
  • 180 gram un
  • 10 gram kabartma tozu
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya (isteğe bağlı)

Şerbet için;

  • 120 ml portakal suyu
  • 50 gram toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Portakallı Hindistan Cevizli Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpın.
  2. Sırasıyla yoğurt, yağ, portakal kabuğu ve portakal suyunu ekleyin.
  3. Hindistan cevizini ekle karıştırın.
  4. Kuru gereçleri başka kapta eleyip karışıma ekleyin ve karıştırın.
  5. Şerbet için materyalleri ocağa alıp bir iki taşım kaynatıp kenara alın.
  6. Önceden ısıtılmış 180°c’de 20–25 dakika pişirin.
  7. Ilıkken üzerine portakal şerbetini dökün.

Portakallı Hindistan Cevizli Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Biber dolması ve yaprak sarması
Pasta Kreması ( Kutu Krema Kullanmadan )
Pirinç Pilavı (Lezzetli, Tane Tane)
Tandır Çorbası
Tane Tane Gelin Pilavı
Portakallı Kek
Hdabla | © 2025 |