Düdüklüde Havuçlu Taze Bakla

Düdüklüde Havuçlu Taze Bakla Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram taze bakla
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1 havuç (rendelenmiş)
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su (domatesler çok sulu ise gerek olmayabilir)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 kısım dereotu (ince kıyılmış)

Düdüklüde Havuçlu Taze Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Baklaları güzelce yıkayıp ayıklıyoruz ve dilenen büyüklükte kesip kararmamaları için unlu limonlu suda bekletiyoruz. (2 kaşık un ve yarım limon suyu ekliyoruz).
  2. Düdüklü tencereye rendelenmiş havuç, sarımsak ve baklayı ekliyoruz.
  3. Derin bir kabın içine doğranmış domates, soğan ve unu ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosumuzu bakla karışımının üzerine döküyoruz. Bu basamakta tencereyi karıştırabilirsiniz.
  4. Tencerenin kapağını kapatmadan evvel 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağı yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
  5. Kapağı kapatıyoruz. Düdük çıktıktan sonra 8-10 dakika pişiriyoruz.
  6. Piştikten sonra üzerine kıyılmış dereotu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdiriyoruz. Soğuyunca servis yapıyoruz.

Afiyet olsun 💚💚💚.

Düdüklüde Havuçlu Taze Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaş Pasta
Avakado Yediren Yumurta
Muhacir Böreği
Ton Balıklı Patates Salatası
Mantar Çorbası
Tavada Kıymalı Lavaş Böreği
Hdabla | © 2025 |