Dışarıdan Almaya Son Az Malzemeyle Gerçeğini Aratmayan Çıtır Tavuk Tarifi
Dışarıdan Almaya Son Az Materyalle Gerçeğini Aratmayan Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Zerdeçal
- Kekik
Kaplamak için;
- Galeta unu
Dışarıdan Almaya Son Az Materyalle Gerçeğini Aratmayan Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta,süt ,un, tuz ,karabiber ,zerdeçal keki bir kap içerisine alalım ,güzelce çırpıcı yardımıyla karıştırarak katı bir kıvam elde edelim.
- Tavuk göğsümüzü parmak biçiminde yahut küp küp olarak keselim.
- Hazırlamış olduğumuz sosumuzun içerisine ekleyip güzelce karıştıralım ve üzerini kapatıp 1 saat dolapta dinlendirelim.
- Dinlendirdiğimiz tavuklarımızı bir kap içerisine galeta unu koyup tavuklarımızı galeta unuyla kaplayıp kızgın yağın içerisine atarak her iki tarafında güzelce kızartalım.
- Çıtır tavuklarımı servise hazırdır şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Dışarıdan Almaya Son Az Gereçle Gerçeğini Aratmayan Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









