Çatlak Kurabiye
Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram bitter çikolata (eritilmiş)
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 paket vanilin
- 200 gram un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Bir tutam tuz
Dış kaplama için:
- Pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çikolatayı benmari yöntemi eritin ve biraz soğumaya bırakın.
- Tereyağı ve toz şekeri bir kaba alın.
- Mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtaları ekleyin ve düzgünce çırpın.
- Eritilmiş çikolatayı ve vanilini ekleyin, karıştırın.
- Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin.
- Spatula ile yeterlice karıştırın.
- Hamuru streç sinemaya sararak en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. (bu adım çatlak görünüm için çok değerli. ).
- Fırını 180°c’ye ısıtın.
- Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
- Her bir kurabiye topunu çokça pudra şekerine bulayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. (kurabiyeler dışı çatlak ve içi yumuşak kalmalı. )
- Fırından çıkardıktan sonra tepside birkaç dakika dinlendirin, akabinde büsbütün soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















