Çatlak Kurabiye

Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram bitter çikolata (eritilmiş)
  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 paket vanilin
  • 200 gram un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam tuz

Dış kaplama için:

  • Pudra şekeri

Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çikolatayı benmari yöntemi eritin ve biraz soğumaya bırakın.
  2. Tereyağı ve toz şekeri bir kaba alın.
  3. Mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  4. Yumurtaları ekleyin ve düzgünce çırpın.
  5. Eritilmiş çikolatayı ve vanilini ekleyin, karıştırın.
  6. Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin.
  7. Spatula ile yeterlice karıştırın.
  8. Hamuru streç sinemaya sararak en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. (bu adım çatlak görünüm için çok değerli. ).
  9. Fırını 180°c’ye ısıtın.
  10. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
  11. Her bir kurabiye topunu çokça pudra şekerine bulayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
  12. Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. (kurabiyeler dışı çatlak ve içi yumuşak kalmalı. )
  13. Fırından çıkardıktan sonra tepside birkaç dakika dinlendirin, akabinde büsbütün soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Renkli Patates Salatası
Kahvaltılık Sade Menemen
Kaşarlı Yumoş Köftem
Kalıpta Sade Kek
Et Sote
Simit Börek
Hdabla | © 2025 |