Kakaolu Çilekli Pasta

Kakaolu Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1.5-2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabarta tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 1 paket kakaolu – çikolatalı pastacı kreması
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • 30 gram sütlü çikolata

Üzeri ve içine koymak için;

  • Yarım kg çilek
  • Antep fıstığı tozu
  • 30 gram sütlü çikolata

Kek kalıbı için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Kakaolu Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri beyaz renk olana kadar çırpalım.
  2. Fırınımızı 200 derecede açalım.
  3. Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
  4. Sonra un, kakao, kabartama tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
  5. Kek kalıbımıza tereyağı her yere eşit olacak halde sürelim ve üzerine unu her yere gelecek formda serpelim.
  6. Karışımı kalıbımızın içine güzelce dökelim ve eşitlenmesi için bir kaç sefer tezgaha yavaşça vuralım. { ben kelepçeli kek kalıbı kullandım}.
  7. Ve ısıttığımız fırınımıza gönderelim.
  8. Kontrollü bir formda pişirelim 15-20 dk geçtikten sonra fırındaki kekimizin içine kürdan ya da bıçak üzere bir objeyi sokup piştiğinden emin olalım. {eğer söylediğim objelerden birini sokup çıkardığınızda hiçbir şey gelmiyorsa kekiniz pişmiş demektir. }.
  9. Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğuması için tezgaha alalım ve daha da yumuşak olması için üzerini bir bez ile örtelim.
  10. Kekimiz soğurken kremamızı yapalım.
  11. Kabımıza sütü ekleyip pastacı kremasını da ekleyip çırpmaya başlayalım.
  12. Güzelce kıvam aldıktan sonra içine damla çikolata ekleyelim ve sütlü çikolatamızı küçük modüller halinde kesip onları da ekleyelim biraz da o denli çırpalım ve hazır olan kremamızı dolaba koyup soğutalım.
  13. İçine ve süslemek için üstüne koyacağımız çilekleri küçük küçük kesip bir kaba koyalım.
  14. Soğuyan kekimizi ortasından kesip iki kesime bölelim ve yerken kuru olmasın diye böldüğümüz iki kekin de kenarlarını ve ortasını güzelce sütle ıslatalım.
  15. Soğuyan kremamızı ıslattığımız kekin tabanına eşit halde güzelce sürelim ve üzerine çileklerin bir kısmını güzelce dağıtalım ve sütlü çikolatamızı rendeleyip çileklerin üstüne serpelim.
  16. Kekin üst tabanını da kremasını koyduğumuz kekin üstüne güzelce koyalım ve kalan kremayla da pastamızın etrafına eşit biçimde yayalım.
  17. Son olarak pastamızın üzerine çileklerimizi güzelce koyup antep fıstığı tozu ile güzelce renk katalım.Ellerinize sıhhat, afiyet olsuun ☺️🌸.

Kakaolu Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pizza Poğaça
Mısır Unlu Mis Gibi Hamsi
Köz Domates Çorbası
Nefis Tuzlu Kurabiye (2 Tepsi)
Biberli Ekmek
Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2025 |