Kakaolu Çilekli Pasta
Kakaolu Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1.5-2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabarta tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 1 paket kakaolu – çikolatalı pastacı kreması
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı damla çikolata
- 30 gram sütlü çikolata
Üzeri ve içine koymak için;
- Yarım kg çilek
- Antep fıstığı tozu
- 30 gram sütlü çikolata
Kek kalıbı için;
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Kakaolu Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyaz renk olana kadar çırpalım.
- Fırınımızı 200 derecede açalım.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
- Sonra un, kakao, kabartama tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
- Kek kalıbımıza tereyağı her yere eşit olacak halde sürelim ve üzerine unu her yere gelecek formda serpelim.
- Karışımı kalıbımızın içine güzelce dökelim ve eşitlenmesi için bir kaç sefer tezgaha yavaşça vuralım. { ben kelepçeli kek kalıbı kullandım}.
- Ve ısıttığımız fırınımıza gönderelim.
- Kontrollü bir formda pişirelim 15-20 dk geçtikten sonra fırındaki kekimizin içine kürdan ya da bıçak üzere bir objeyi sokup piştiğinden emin olalım. {eğer söylediğim objelerden birini sokup çıkardığınızda hiçbir şey gelmiyorsa kekiniz pişmiş demektir. }.
- Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğuması için tezgaha alalım ve daha da yumuşak olması için üzerini bir bez ile örtelim.
- Kekimiz soğurken kremamızı yapalım.
- Kabımıza sütü ekleyip pastacı kremasını da ekleyip çırpmaya başlayalım.
- Güzelce kıvam aldıktan sonra içine damla çikolata ekleyelim ve sütlü çikolatamızı küçük modüller halinde kesip onları da ekleyelim biraz da o denli çırpalım ve hazır olan kremamızı dolaba koyup soğutalım.
- İçine ve süslemek için üstüne koyacağımız çilekleri küçük küçük kesip bir kaba koyalım.
- Soğuyan kekimizi ortasından kesip iki kesime bölelim ve yerken kuru olmasın diye böldüğümüz iki kekin de kenarlarını ve ortasını güzelce sütle ıslatalım.
- Soğuyan kremamızı ıslattığımız kekin tabanına eşit halde güzelce sürelim ve üzerine çileklerin bir kısmını güzelce dağıtalım ve sütlü çikolatamızı rendeleyip çileklerin üstüne serpelim.
- Kekin üst tabanını da kremasını koyduğumuz kekin üstüne güzelce koyalım ve kalan kremayla da pastamızın etrafına eşit biçimde yayalım.
- Son olarak pastamızın üzerine çileklerimizi güzelce koyup antep fıstığı tozu ile güzelce renk katalım.Ellerinize sıhhat, afiyet olsuun ☺️🌸.
Kakaolu Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






