Köfteli Şehriye Çorbası
Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Köftesi için; 1 bütün tavuk göğsü (kıyma olarak)
- 1 büyük soğan
- 2 bardak köftelik bulgur
- Yarım su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz (birer çay kaşığı)
- 2 yemek kaşığı un
- Su (köfteyi yoğurmak için)
- Çorbası için; bir ölçü su
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz
- Sıvıyağ
- Yarım su bardağı tel şehriye
Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulgurumuzu ıslatalım. Üstünü kapatıp 10 dk dinlendirelim.
- Yoğurma tepsimize ince doğradığımız soğanı,robottan çektiğimiz tavuk göğsünü,unumuzu,baharatlarımızı,dinlenen bulgurumuzu az bir su ile ıslatıp kıvam alana kadar yoğuralım.
- İstediğimiz boyutta yuvarlayalım.
- Bir baş soğanı minik minik doğrayıp tencerede kavuralım.
- Salçayı da kavuralım.
- Baharatlarımızı koyup suyunu göz kararı ekleyelim ben reyhanı çok yakıştırıyorum.
- Su kaynadıktan sonra köftelerimizi koyalım ,hafif köfteler dağılmayacak formda karıştıralım .
- 20 dk denetimli kaynasın.
- Yarım çay bardağı şehriyeyi koyup tekrar karıştıralım.
- Köfteler ve şehriyelerin pişip özdeştiğinden emin olunca kapatalım. Afiyet olsun. 🤤.
Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






