Karamelli Etimek Tatlısı

Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 paket etimek

Karamel için;

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Süsleme için;

  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Fındık
  • Fıstık vs

Bardak ölçüm 200 ml

Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karameli için şekerimizi tencereye alalım, orta ateşte eriyene kadar karıştıralım.
  2. Eridikten sonra üzerine suyumuzu ekleyelim, kısık ateşte sertleşen şekerimizin erimesini bekleyelim.Daha sonra altını kapatalım .
  3. Tepsimize etimeklerimizi dizelim, karamelimizi üzerine dökelim.
  4. Muhallebimizi yapmaya başlayalım ve litre sütümüzün içeriğine toz şekerimizi, nişastamızı ,unumuzu ekleyelim .
  5. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  6. Kaynamaya başladığı vakit içerisinde bir paket vanilya ve tereyağımızı ekleyelim altını kapatalım.
  7. Daha sonra ekmeklerimizin üzerine muhallebimizi dökelim soğumaya bırakalım.
  8. Soğuyan muhallebimizin üzerine 2 paket krem şantimizi soğuk sütle yoğunlaşana kadar mikserle çırpalım.
  9. Soğuyan muhallebimizin üzerine krem şantimizi yayalım .
  10. Üzerine hindistan cevizimizi serpip dilediğimiz üzere süsleyelim deneyecek olanlara afiyet olsun.

Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Kapya Biberli Tavuk Göğsü
Patlıcan Kızartması
Fransız Stili Deniz Midyesi
Belen Tava
Kurutulmuş Domatesli Kremalı Tavuk Tarifi
Sebzeli Kavanoz Mama
Hdabla | © 2024 |