Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 tane orta uzunluk ayva
  • 1 adet büyük kırmızı nar
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 24 yemek kaşığı şeker
  • Karanfil
  • Tarçın

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm ayvalar ikiye bölünür ortası alınır kabukları soyulur.
  2. Tencereye dizilir.
  3. İçine 8-9 tane karanfil 1-2 tane tarçın katılır.
  4. Bir büyük narın suyu sıkılır tencereye koyulur.
  5. Yarım limon suyu ve 1 çay bardağı su ek edilir.
  6. Her yarım ayvanın ortasına 2 yemek kaşığı şeker dökülür.
  7. Kapağını kapatıp orta ateşte ayvalar güzelce yumuşayana kadar pişirilir.
  8. İlk yarım saat kapağı açmazsanız daha güzel olur.
  9. Piştikten sonra bir borcama alıp üstünü kapatıp soğumaya bırakın.
  10. Servis yaparken kaymakla tahinli cevizle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Okroşka Tarifi (Soğuk Rus Çorbası)
İrmik Helvası
Negro Magnolia
Portakallı Kurabiye
Brokoli Salatası
Peynirli İrmik Helvası
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet