Tandırda Balık

Tandırda Balık Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg inci kefal
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz

Tandırda Balık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Balıklar güzelce yıkanır sonrasında içleri temizlenmeden un,yoğurt,tuz serin bir kapta bulamaç haline getirilir ,yıkanan balıklar bulamaça bulanır .
  2. Sonrasında tahtaya hepsi dizilir ve kurumaya bırakılır.
  3. Hafif kurumaya başlayan ve sosunu çeken balıklar çengelli kısmına göz kısmından asılır yeterlice ateşi sönmüş ve harlı közü kalmış ateşe bırakılır ve bir saate kayın müddette pişirilir. ( şayet çengelli asma demiriniz yoksa balıkları kuyruk kısmından tandira yapıştırabilirsiniz)
  4. Yanına mercimekli bulgur pilavı, ayran ve salata ile tüketebilirsiniz.

Tandırda Balık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yüksek Proteinli Yeşil Mercimek Ekmeği
Buz Gibi Reyhan Şerbeti (Doğadan Gelen Şifa)
Afyon Kaymağı
Mutfak Şefinde Hatay Usulü Patatesli Köfte
Pandispanya
Etli Yaprak Sarma
Hdabla | © 2025 |