Pişi Tarifi
Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gr sade maden suyu
- 100 gr süt(ılık olacak)
- 1/2 (yarım) paket instat maya
- 1 yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı mayonez
- Aldığı kadar un (kulak göğsü yumuşaklığında olacak)
Kızartmak için;
- 2 su bardağı sıvı yağ (ben sıvı yağ olarak zeytinyağı kullanıyorum)
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba süt, soda, maya, şeker, mayonez güzelce çırpıyoruz.
- Üzerine tuz ve biraz un ek edip çırpıyoruz.
- En son denetimli formda un ek edip yoğuruyoruz, hamurumuz hazır streç sinema ile kapatıp sıcak bir yerde yada fırında mayalanma ayarınız varsa, mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru elimizi biraz yağlayıp çörek formu vererek açıyoruz.
- En büyük ocakta 2 su bardağı yağ koyup tavada gerili önlü kızartıyoruz.
- Kağıt havlu serili tabağımıza pişirilen çörekleri koyuyoruz.Afiyet olsun.
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







