Pişi Tarifi

Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gr sade maden suyu
  • 100 gr süt(ılık olacak)
  • 1/2 (yarım) paket instat maya
  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı mayonez
  • Aldığı kadar un (kulak göğsü yumuşaklığında olacak)

Kızartmak için;

  • 2 su bardağı sıvı yağ (ben sıvı yağ olarak zeytinyağı kullanıyorum)

Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kaba süt, soda, maya, şeker, mayonez güzelce çırpıyoruz.
  2. Üzerine tuz ve biraz un ek edip çırpıyoruz.
  3. En son denetimli formda un ek edip yoğuruyoruz, hamurumuz hazır streç sinema ile kapatıp sıcak bir yerde yada fırında mayalanma ayarınız varsa, mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamuru elimizi biraz yağlayıp çörek formu vererek açıyoruz.
  5. En büyük ocakta 2 su bardağı yağ koyup tavada gerili önlü kızartıyoruz.
  6. Kağıt havlu serili tabağımıza pişirilen çörekleri koyuyoruz.Afiyet olsun.

Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahmacun (Fırında)
Patates Çanağında Tavuk Sote
Sebzeli Domates Söğüş
Sirkeli Yağlı Köy Biber Turşusu
Az Ölçülü Pratik Pişi
Minik Minik Tek Atıştırmalık Kurabiye
Hdabla | © 2025 |