Lahmacun (Fırında)

Lahmacun (Fırında) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 yaş maya
- Tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- 500 gram kıyma
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı dolusu salça
- 1 tutam maydanoz
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Baharatlar ( 1 er çay kaşığı istediğiniz)
- Tuz
Lahmacun (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; suyu sütü mayayı tuzu şekeri koyup karıştıralım sonra unu yavaş yavaş ek edip kulak göğsü olana kadar yoğuralım. Mayalanmaya alalım 1 saat.
- Bekleyene kadar iç harcını hazırlayalım. Tüm zerzevatları rondodan hafif geçirelim ve tüm materyalleri uygun bir kaba alalım, ve karıştıralım.
- Mayalanan hamuru alalım yumak yapalım ve açalım tabak büyüklüğünde ve harcı koyalım.
- Fırını evvelce 200 dereceye ısıtalım ve pişirmeye alalım. Bir kaç dakikada pişiyor.
- Hepsini birebir formda yapalım. Ben 23 tane elde ettim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌹🥰.
Lahmacun (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


