Lahmacun (Fırında)

Lahmacun (Fırında) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yaş maya
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı dolusu salça
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Baharatlar ( 1 er çay kaşığı istediğiniz)
  • Tuz

Lahmacun (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; suyu sütü mayayı tuzu şekeri koyup karıştıralım sonra unu yavaş yavaş ek edip kulak göğsü olana kadar yoğuralım. Mayalanmaya alalım 1 saat.
  2. Bekleyene kadar iç harcını hazırlayalım. Tüm zerzevatları rondodan hafif geçirelim ve tüm materyalleri uygun bir kaba alalım, ve karıştıralım.
  3. Mayalanan hamuru alalım yumak yapalım ve açalım tabak büyüklüğünde ve harcı koyalım.
  4. Fırını evvelce 200 dereceye ısıtalım ve pişirmeye alalım. Bir kaç dakikada pişiyor.
  5. Hepsini birebir formda yapalım. Ben 23 tane elde ettim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌹🥰.

Lahmacun (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cepli Sandviç Poğaça (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamburger Ekmeği
Köz Biberli Havuç Tarator
Ekşili Köfte
Köstebek Pasta Porsiyonluk
Kısır
Belen Tava
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found