Sebzeli Paçanga Böreği

Sebzeli Paçanga Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Yufka için;

  • 15 adet yufka (4’e bölünmüş üçgen şeklinde)
  • 2 adet yumurtanın akı (böreği sararken yapıştırmak için)

İç harcı için;

  • 6 adet yeşil biber (küçük küp doğranmış)
  • 4 adet kırmızı kapya biber (küçük küp doğranmış)
  • 2 adet büyük kuru soğan (ince doğranmış)
  • 4-5 diş sarımsak (ince kıyılmış yahut ezilmiş)
  • 750-800 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • 1 çay kaşığı tepeleme tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ (sebzeleri sotelemek için)

Kızarmak için;

  • Kızarma yağı (yeteri kadar)

Sunum için;

  • Çeri domates
  • Salatalık
  • Maydanoz

Sebzeli Paçanga Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcını hazırlamaya başlayın. Zerzevatları doğrayın.
  2. Ocağa tavayı koyun. İçine sıvı yağını ekleyin. Yağı kızdırın.
  3. Doğranmış soğanları atalım.
  4. 5-6 dakika soğanlar pembeleşene kadar pişirin.
  5. Sarımsağı ekleyip; 1-2 dakika soteledikten sonra biberleri ekleyin.
  6. 8-10 dakika pişirin.
  7. Biberler yumuşayınca ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
  8. Bu ortada yufkaları dörde bölün.
  9. 60 adet böreklik üçgen yufka elde edeceksiniz.
  10. Yumurtaları kırın ve akını böreklerin ucunu yapıştırmak için başka bir kaba ayırın.
  11. Soğuyan sebzelerin içine ince kıyılmış maydanozu, kaşarı, tuzunu ve baharatlarını ekleyip güzelce karıştırın.
  12. Her bir üçgen yufkanın içine 1 yemek kaşığı iç harçtan koyun.
  13. Her iki kenarını içe yanlışsız katlayıp rulo haline getirin.
  14. Yufkanın ucunu yumurta akı ile yapıştırın. Tepsiye yerleştirin.
  15. İster derin dondurucuya atın isterseniz çabucak tüketin.Hemen tüketecekseniz tavaya sıvı yağı koyun ve kızdırın.
  16. Kızgın yağın içine börekleri atın ve kızarana kadar pişirin.
  17. Pişen börekleri maydanoz, salatalık ve çeri domates eşliğinde servis edin.Afiyet olsun.

Sebzeli Paçanga Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağızda Dağılan Elmalı Tart
Dolma Biber
Portakallı Kurabiye
Haşhaşlı Tarçınlı Çörek
Muzlu Hindistan Cevizli Atıştırmalık
Paskalya Çöreği (Ermeni Usulü)
Hdabla | © 2025 |