En Pratik El Açması Patlıcanlı Börek
En Pratik El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için :
- Yatım su bardağı tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Açmak için;
- Nişasta
İç harcı için :
- 3 adet rendelenmiş patlıcan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- 1 su bardağı su
- Maydanoz
Aralarına sürmek için :
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
En Pratik El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için eritilmiş tereyağını, sıvı yağı ,yoğurtu ,yumurtayı başka bütün materyalleri karıştıralım .
- Unu azar azar ek edip karıştıralım yumuşak bir kıvam elde edip biraz yoğuralım .
- Hamuru iki eşit modüle bölüp 10dk bekletelim bezeyi masaya alıp nişasta serpip merdane ile açalım, dikdörtgen bir halde açıp üzerine nişasta döküp yayalım hamurun kenarlarından 4 eşit halde keselim.
- Kenarlarını içe yanlışsız katlayıp hamuru kapatalım, öteki bezeyede birebir süreci uygulayıp 1saat dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayalım, soğanı ,kapya biberi, yeşil biberi, sarımsağı ,küp küp doğrayıp tavaya alalım.
- Üzerine sıvı yağ ekleyip biraz kavuralım kavurduktan sonra salçayı ekleyip biraz daha kavuralım Suda bekletip suyunu süzdüğümüz patlıcanları ekleyip karıştıralım güzelce kavuralım.
- Üzerine suyunu ekleyip baharatlarını ekleyip pişirelim.
- Piştikten sonra maydanozu doğrayıp üzerine ekleyelim soğumaya bırakalım.
- 1 saatin akabinde hamuru alıp dikdörtgen olacak biçimde merdane ile açalım fırın tepsisinin altını yağlayıp açtığımız bezeyi saralım üzerini yağlayıp öbür bezeyi de birebir formda açalım.
- Üzerine yağ sürüp dilimleyelim .
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
En Pratik El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










