En Pratik El Açması Patlıcanlı Börek

En Pratik El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • Yatım su bardağı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Açmak için;

  • Nişasta

İç harcı için :

  • 3 adet rendelenmiş patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 1 su bardağı su
  • Maydanoz

Aralarına sürmek için :

  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

En Pratik El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için eritilmiş tereyağını, sıvı yağı ,yoğurtu ,yumurtayı başka bütün materyalleri karıştıralım .
  2. Unu azar azar ek edip karıştıralım yumuşak bir kıvam elde edip biraz yoğuralım .
  3. Hamuru iki eşit modüle bölüp 10dk bekletelim bezeyi masaya alıp nişasta serpip merdane ile açalım, dikdörtgen bir halde açıp üzerine nişasta döküp yayalım hamurun kenarlarından 4 eşit halde keselim.
  4. Kenarlarını içe yanlışsız katlayıp hamuru kapatalım, öteki bezeyede birebir süreci uygulayıp 1saat dinlendirelim.
  5. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayalım, soğanı ,kapya biberi, yeşil biberi, sarımsağı ,küp küp doğrayıp tavaya alalım.
  6. Üzerine sıvı yağ ekleyip biraz kavuralım kavurduktan sonra salçayı ekleyip biraz daha kavuralım Suda bekletip suyunu süzdüğümüz patlıcanları ekleyip karıştıralım güzelce kavuralım.
  7. Üzerine suyunu ekleyip baharatlarını ekleyip pişirelim.
  8. Piştikten sonra maydanozu doğrayıp üzerine ekleyelim soğumaya bırakalım.
  9. 1 saatin akabinde hamuru alıp dikdörtgen olacak biçimde merdane ile açalım fırın tepsisinin altını yağlayıp açtığımız bezeyi saralım üzerini yağlayıp öbür bezeyi de birebir formda açalım.
  10. Üzerine yağ sürüp dilimleyelim .
  11. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.

En Pratik El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Bulgurlu Pirinç Pilavı
Ekşi Maya Nasıl Yapılır? (Tüm Detaylarıyla)
Mantı (Derin Dondurucu İçin)
Çim Jöle Cappucino
Glorik (Bitlis’in Yöresel Yemeği)
Patatesli Poğaça (Hep Yapmak İsteyeceksiniz)
Hdabla | © 2025 |