Havuçlu Bulgurlu Pirinç Pilavı

Havuçlu Bulgurlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı bulgur
- Bir avuç tel şehriye (ben kavrulmuş kullandım)
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 orta uzunluk rendelenmiş havuç
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı dolu tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı kaynar su
Havuçlu Bulgurlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bulgur ve pirinçi uygunca yıkayalım ve süzelim.
- Ardından bir tencere de havucu rengi çıkana kadar kavuralım .
- Üzerine soğan soteleyelim.
- Bulgur ,pirinç ek edip kavuralım, tane tane olana kadar.
- Sonra tuz ,toz şeker tel şehriye tereyağ ve kaynar su döküp ağzı kapalı kısık ateşte pişirelim.
- Bu pilav çok lezzetli kesinlikle deneyin derim afiyet olsun🤲 fotoğraf ve yorum bekliyorum 😊.
Havuçlu Bulgurlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




