Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg haşlanmış asma yaprağı
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı bulgur
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 tatlı kaşığı kuru nane
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinç ve bulgur düzgünce yıkanır ve suyu süzülür.
- Soğan küp küp doğranır.
- Pirinç, bulgur, doğradığımız soğan,zeytinyağı, tuz ve baharatlar uygun bir tencereye alınır.
- Üzerine iki su bardağı sıcak su ek edililerek ocağa alınır.
- Suyunu çekene kadar pişirilir.
- Sarma harcı soğuması için biraz bekletilir.
- Asma yapraklarının küçük olanlarından sarmaları pişireceğimiz tencerenin tabanına dizilir.
- Saracağımız asma yaprağı bir tabağın üzerine alınır.
- İçine yaprağın büyüklüğüne nazaran bir tatlı kaşığı kadar harçtan konulur. (yapraklar küçük ise harcı yarım tatlı kaşığı kadar konulabilir. )
- Yaprağı evvel kenarlarından katlanır ve parmak biçiminde sarılır.
- Bütün yapraklar bitene kadar sarmaya devam edilir.
- Sarmaların pişerken üzerinin kurumaması için en üstüne kalan asma yapraklarından dizilir.
- Üzerine yarım çay bardağı kadar daha zeytinyağı gezdirilir.
- Sarmaların pişerken dağılmaması için üzerine tabak konulabilir.
- Sarmaların üzerine gelecek kadar sıcak su ek edilir.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- İsteğe nazaran sıcak yahut soğuk servis edilebilir. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















