Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg haşlanmış asma yaprağı
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinç ve bulgur düzgünce yıkanır ve suyu süzülür.
  2. Soğan küp küp doğranır.
  3. Pirinç, bulgur, doğradığımız soğan,zeytinyağı, tuz ve baharatlar uygun bir tencereye alınır.
  4. Üzerine iki su bardağı sıcak su ek edililerek ocağa alınır.
  5. Suyunu çekene kadar pişirilir.
  6. Sarma harcı soğuması için biraz bekletilir.
  7. Asma yapraklarının küçük olanlarından sarmaları pişireceğimiz tencerenin tabanına dizilir.
  8. Saracağımız asma yaprağı bir tabağın üzerine alınır.
  9. İçine yaprağın büyüklüğüne nazaran bir tatlı kaşığı kadar harçtan konulur. (yapraklar küçük ise harcı yarım tatlı kaşığı kadar konulabilir. )
  10. Yaprağı evvel kenarlarından katlanır ve parmak biçiminde sarılır.
  11. Bütün yapraklar bitene kadar sarmaya devam edilir.
  12. Sarmaların pişerken üzerinin kurumaması için en üstüne kalan asma yapraklarından dizilir.
  13. Üzerine yarım çay bardağı kadar daha zeytinyağı gezdirilir.
  14. Sarmaların pişerken dağılmaması için üzerine tabak konulabilir.
  15. Sarmaların üzerine gelecek kadar sıcak su ek edilir.
  16. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  17. İsteğe nazaran sıcak yahut soğuk servis edilebilir. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ördek Yumurta Ve Avakado Soslu Ekmek
Sevgililer Günü Pizzası Olsun Adı ️
Hatay Kağıt Kebabı
Revani Tatlısı
Cevizli Baklava
Tavada Musakka
Hdabla | © 2025 |