Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kavrulmuş kadayıf (200 gram )
- 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
️Muhallebisi için;
- 4,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti yahut krema ( ben kremşanti kullandım)
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını tavaya alalım.
- Erimeye başlayınca kadayıfı ekleyip 2-3 dk kısık ateşte kavuralım.
- Şeker ve cevizide ek ettikten sonra 1-2 dk daha kavuralım ve ocaktan alalım.
- Diğer taraftan muhallebi için tencereye un ,nişasta ve şekeri alalım. Karıştıralım.
- Daha sonra sütü ek edelim ve ocakta devamlı karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan almadan vanilya ekleyelim. Ilımaya bırakalım.
- Ilıyan muhallebiye krem şanti ek edip mikserle 2-3 dk pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Kare borcama kadayıfı yarısını dökelim.
- Üzerine muhallebiyi döküp spatula yardımıyla güzelce her yerine gelecek halde yayalım.
- En üste kalan kadayıfı dökelim buzdolabinda en 6 saat bekletelim ve dilimleyip servis edelim.
- Birgün evvel yaparsanız daha kıvamlı olur. Afiyet şifa olsun 🤗🤗🌸🌸.
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















