Çıtır Kadayıflı Muhallebi

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kavrulmuş kadayıf (200 gram )
  • 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

️Muhallebisi için;

  • 4,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti yahut krema ( ben kremşanti kullandım)

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını tavaya alalım.
  2. Erimeye başlayınca kadayıfı ekleyip 2-3 dk kısık ateşte kavuralım.
  3. Şeker ve cevizide ek ettikten sonra 1-2 dk daha kavuralım ve ocaktan alalım.
  4. Diğer taraftan muhallebi için tencereye un ,nişasta ve şekeri alalım. Karıştıralım.
  5. Daha sonra sütü ek edelim ve ocakta devamlı karıştırarak pişirelim.
  6. Ocaktan almadan vanilya ekleyelim. Ilımaya bırakalım.
  7. Ilıyan muhallebiye krem şanti ek edip mikserle 2-3 dk pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  8. Kare borcama kadayıfı yarısını dökelim.
  9. Üzerine muhallebiyi döküp spatula yardımıyla güzelce her yerine gelecek halde yayalım.
  10. En üste kalan kadayıfı dökelim buzdolabinda en 6 saat bekletelim ve dilimleyip servis edelim.
  11. Birgün evvel yaparsanız daha kıvamlı olur. Afiyet şifa olsun 🤗🤗🌸🌸.

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Airfer’da Patates Kızartması
Altın Renkli Kabak Mücverler
Pastanelerde Satılan O Ünlü Kapkek Tarifi (Videolu)
Mercimekli Köfte
Patlıcanlı Börek
Ev Yapımı Doğumgünü Yaş Pastası
Hdabla | © 2025 |