Sarımsaklı Ekmek (Kahvaltı Sofranıza Çok Yakışacak)
Sarımsaklı Ekmek (Kahvaltı Sofranıza Çok Yakışacak) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket toz maya
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- Toz kırmızıbiber
- Çeyrek bardak sıvı yağ
- Kaşar peyniri
Sarımsaklı Ekmek (Kahvaltı Sofranıza Çok Yakışacak) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un ve tuz hariç bütün materyalleri koyup karıştıralım. Tuz ve unu ekleyip güzelce yoğuralım. Hafif ele yapışan bir hamur elde edelim. Üzerini kapatalım ve mayalanmaya bırakalım.
- Mayası gelen hamurumuzun havasini alalım. Tezgaha yağlı kağıt serelim merdane yardımıyla ve elimizle dikdörtgen halde açalım. Hamuru tam kesmeden kare olacak biçimde kesikler atalım.
- Sos için; gerekli gereçleri karıştırıp hamurun her yerine gelecek biçimde firça ile sürelim. Kesik olan yerlerede şeritler halinde kesilmiş kaşar peyniri koyalım.
- Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Üzerini temizdi bir örtü ile örtelim dinlendirelim ve servis edelim. Afiyet şifa olsun.
Sarımsaklı Ekmek (Kahvaltı Sofranıza Çok Yakışacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














