Pofuduk Tahıllı Ekmek

Pofuduk Tahıllı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığından biraz az tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 4 su bardağı civarı un

Üzeri için;

  • Su
  • Susam
  • Haşhaş
  • Çekirdek içi

Pofuduk Tahıllı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hazırlanışı: tereyağ hariç tüm gereçler ile hafif ele yapışan bir hamur elde edin. En son tereyağını ekleyip karışana kadar yoğurun. Üzeri kapatıp 40-50 dakika mayalanmaya bırakın.
  2. Avucumuzu hafif unlayın ve hamurdan 12 yuvarlak bezeler yapın. Her bezeyi evvel suya akabinde haşhaş, susam yahut çekirdeğe batırın. Dört farklı bezeleri yanyana dizin. Yarım saat mayalanmaya bırakın.
  3. Bu evrede fırını 220 derece alt üst ayara açın. İçerisine su dolu bir kap yerleştirin (fırının kenarına yerleştirin ve kap ısıya güçlü olsun) yaklaşık 17-18 dakika kızarana kadar pişirin.

Pofuduk Tahıllı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinli Cevizli Ciabatta Ekmek (Yoğurulmadan)
Hurma Truffe
Fırında Sütlaç
Ispanaklı Krep
Yoğurtlu Havuç Salatası
Limon Ve Sarımsak Soslu Somon
Hdabla | © 2025 |