Bal Kabak Tatlısı

Bal Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı
  • 2 bardak toz şeker
  • 1 bardak su (isteğe göre)

Süslemek için;

  • Tahin
  • Ceviz

Bal Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabağı soyalım ve dilimlere ayıralım akabinde yapacağımız kadar bal kabağını süzgece alıp yıkayalım ve süzelim.
  2. Süzülen bal kabağının üzerine şekeri ilave edip bir gece buz dolabında suyu çıkana kadar bekletelim (çelik tencerede olursa daha düzgün olur)
  3. Sabah orta ateşe aldığımız kabakları pişirmeye başlayalım. Şerbeti kıvam alana kadar ve kabağımız pişene kadar pişirelim.

Bal Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırıkkale Usulü Dönderme (Yöresel)
Karışık Kızartma
6 Ay Ve Üzeri Bebeklere İğde Tozlu Mama (Videolu)
Fırında Orman Kebabı
Elmalı Ponçik
İçli Köfte
Hdabla | © 2025 |