Kare Borcamda Bol Soslu Islak Kek
Kare Borcamda Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
- 2 su bardağı un (azar azar ekleyin, kıvama nazaran biraz artabilir)
Sosu için:
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı vanilin (isteğe bağlı)
Kare Borcamda Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri 4-5 dakika kadar yeterlice çırpın (açık sarı ve köpük köpük olmalı). Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın. Kakao, vanilin, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Spatula ile alttan üste hakikat karıştırarak homojen bir kek hamuru elde edin. Yağladığınız büyük kare borcama hamuru dökün.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında (alt-üst ayarda) yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdanla denetim edin, pak çıkıyorsa pişmiştir. Fırına nazaran müddet değişebilir.
- Tüm sos materyallerini bir tencereye alın, karıştırarak orta ateşte şeker eriyene kadar ısıtın (kaynatmayın) ocaktan alın, ılık hale gelmesini bekleyin.
- Kek fırından çıktıktan sonra 5 dakika bekletip dilimleyin. Ilık sosu kekin üzerine her yerine eşit halde gezdirerek dökün. • keki güzelce sosu çekmesi için 2-3 saat dinlendirin. Daha da hoşu 1 gece buzdolabında bekletmek.
- Üzeri için; hindistan cevizi, dövülmüş ceviz/fındık ya da çikolata rendesi ile süsleyebilirsiniz.
Kare Borcamda Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






