Bisküvi Dondurma
Bisküvi Dondurma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet dondurulmuş muz
- 1 adet dondurulmuş portakal
- Yarım limon suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- Damla çikolata
Üzerine:
- 60 gram çikolata
Bisküvi Dondurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muzları ve 1 adet portakalı evvelden dilimleyip buzlukta donduralım. Akabinde donuk muz ve portakalı rondoya ekleyip içine süt, vanilya, limon suyu ekleyip homojen kıvama gelinceye kadar hepsini çekelim.
- Sonra damla çikolata ekleyip karıştıralım. Kolaylık için borcamın tabanına yağlı kağıt yahut streç sinema koyalım.
- Bisküvileri dizelim, ortasına dondurma karışımını ekleyelim, üzerini kalan bisküvilerle tamamlayalım.
- Streç sinemayla kaplayıp 1 gece dondurucuda bekletelim. Dilimleyerek servis edelim. Ben çikolatayı benmari eriterek üzerini süsledim.
Bisküvi Dondurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












