Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 su bardağı tel şehriye
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 3 litre sıcak su
- 7-8 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
- 8 yemek kaşığı yoğurt
- 4 silme yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta sarısı
İsteğe bağlı üstüne;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağlar tencereye koyulur. Şehriyeler koyulup kavrulur.
- Salça ve toz biber eklenip kavrulur. Kıyma eklenip karıştırılır.
- Sıcak su eklenip karıştırılır. Tuzu atılır. Pişmeye bırakılır.
- Terbiyesi için gereçler farklı bir kasede karıştırılır. Çorbadan 2 kepçe eklenip terbiye ılık hale getirilir.
- Hazırlanan terbiye, çorbanın içine daima karıştırılarak eklenir.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dk denetimli olarak pişirilir.
- Kıvamı koyu gelirse sıcak su eklenir.
- Eğer üstüne sos yapılacaksa tereyağı eritilip içine nane karıştırılarak çorbaya ek edilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun 🙂
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









