İncirli Tarçınlı Cevizli Damla Çikolatalı Kurabiye
İncirli Tarçınlı Cevizli Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yahut istenilen kadar küçük doğranmış kuru incir
- 1 adet yumurta
- 1-2 çay kaşığı toz tarçın
- 1 su bardağı damla çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3- 3,5 su bardağı)
Üzeri için;
- Damla çikolata
İncirli Tarçınlı Cevizli Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç başka gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- En son unu denetimli bir biçimde ek edelim ve elimizle yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hazır olan hamuru 15-20 dakika dolapta bekletelim. Dilerseniz dolapta bekletmeden direkt şekillendirme etabına geçebilirsiniz.
- Sürenin sonunda dolaptan çıkarıp, hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle yuvarlayalım.
- Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri damla çikolataya batıralım, üzerine çikolata yapışmasını sağlayalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip, 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda pişen kurabiyelerin birinci sıcaklıkları çıktıktan sonra servis edebiliriz.
İncirli Tarçınlı Cevizli Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












