Hakkari’nin Yöresel Yemeği Doğaba
Hakkari’nin Yöresel Yemeği Doğaba Tanımı İçin Malzemeler
- 1.50 kg kemikli et
- 2 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 kilogram yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı dağ kekiği
Köfte harcı için:
- 1.50 su bardağı kırık pirinç
- Yarım kg az yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
Sosu için;
- 100 gram tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı pul biber
Hakkari’nin Yöresel Yemeği Doğaba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etimizi mühürleyip haşlıyoruz. Etimiz haşlayana kadar köftelerimizi yapıyoruz.
- Yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi blenderden 4 dk geçiriyoruz.
- Pirinçle birlikte öbür materyallerimizi yeterlice yoğurup misket büyüklüğünde köfteler yapıyoruz.
- Yoğurdumuzu bir tencereye alıp içine bir adet yumurta, 1 yemek kaşığı un koyup iyicene karıştırıyoruz kısık ateşte orta ara karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaymaya yakın 1 litre sıcak su ekliyoruz, evvel haşladığımız eti ve buğdayı ekliyoruz bir 10 dk kaynadıktan sonra köftelerimizi ekliyoruz.
- Yemeğimizin altını kapattıktan sonra üzerine dağ kekiği ufalayıp katıyoruz.
- Servis edeceğimiz esnada sosumuzu isteğe bağlı üzerine dökelim.
Hakkari’nin Yöresel Yemeği Doğaba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






