Hünkarbeğendi

Hünkarbeğendi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilogram dana kuşbaşı
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 orta uzunluk domates
  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı

Hünkarbeğendi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dana kuşbaşı kendi suyunda kısık ateşte pişirilir. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı konulur. Yemeklik doğranmış kuru soğan sotelenir ve salçası eklenir.
  2. Daha sonra yemeklik doğranan domatesler eklenir, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber eklenip, kısık ateşte pişirilir.
  3. Beğendi için; 2 adet bostan patlıcanı bıçakla delinir, 200 derece fırında 30-35 dakika yeterlice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen patlıcanlar soğuyunca soyulup, püre haline getirilir.
  4. Bir tencereye un ve kalan 1 yemek kaşığı tereyağı alınıp, unun rengi değişip kokusu çıkana kadar kavrulur. Patlıcanlar ek edilir. Süt eklenir ve ağır bir kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir.
  5. Üzerine kaşar rendesi ve 1 çay kaşığı tuz ve karabiber eklenip uygunca karıştırılır.
  6. Geniş bir servis kabına beğendi yayılıp üzerine pişen etler eklenir. Afiyet olsun.

Hünkarbeğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kurabiye Tadında Kremalı Tart
Pratik Hazır Lavaştan Yağlama
5 Dakikada Erik Soslu Tartolet (Videolu)
Bol Sebzeli Omlet
Çikolatalı Katmer Tarifi
Dereotlu Mayasız Poğaça
Hdabla | © 2025 |