Hünkarbeğendi
Hünkarbeğendi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilogram dana kuşbaşı
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 2 orta uzunluk domates
- 2 adet bostan patlıcanı
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 1 su bardağı süt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı tereyağı
Hünkarbeğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dana kuşbaşı kendi suyunda kısık ateşte pişirilir. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı konulur. Yemeklik doğranmış kuru soğan sotelenir ve salçası eklenir.
- Daha sonra yemeklik doğranan domatesler eklenir, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber eklenip, kısık ateşte pişirilir.
- Beğendi için; 2 adet bostan patlıcanı bıçakla delinir, 200 derece fırında 30-35 dakika yeterlice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen patlıcanlar soğuyunca soyulup, püre haline getirilir.
- Bir tencereye un ve kalan 1 yemek kaşığı tereyağı alınıp, unun rengi değişip kokusu çıkana kadar kavrulur. Patlıcanlar ek edilir. Süt eklenir ve ağır bir kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Üzerine kaşar rendesi ve 1 çay kaşığı tuz ve karabiber eklenip uygunca karıştırılır.
- Geniş bir servis kabına beğendi yayılıp üzerine pişen etler eklenir. Afiyet olsun.
Hünkarbeğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














