Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un

İç harcı için;

  • 4-5 adet elma
  • Tarçın
  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmalar rendelenip, tarçınla pişirilip, soğumaya bırakılır.
  2. Tüm gereçler konularak hamur elde edilir. Hamurdan bir kesim ayrılıp, biraz daha un ile yoğrularak buzlukta bekletilir.
  3. Kalan hamurdan orta uzunluk toplar yapılır tepsiye yerleştirilir, 1 çay bardağının gerisi ile bastırılarak çukur yapılır. Hazırlanan elma harcı o çukurlara konur. Buzluğa ayırdığımız modül kurabiyelerin üzerine rendelenir.
  4. 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun ☺️

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Açma (Pişir Ve Koy Buzluğa)
Lazanya
Zeytinyağlı Tarhana Çorbası
İşkembe Çorbasj
Limonlu Haşhaşlı Kek
Cantık Pide
Hdabla | © 2025 |