Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ yada margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un
İç harcı için;
- 4-5 adet elma
- Tarçın
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmalar rendelenip, tarçınla pişirilip, soğumaya bırakılır.
- Tüm gereçler konularak hamur elde edilir. Hamurdan bir kesim ayrılıp, biraz daha un ile yoğrularak buzlukta bekletilir.
- Kalan hamurdan orta uzunluk toplar yapılır tepsiye yerleştirilir, 1 çay bardağının gerisi ile bastırılarak çukur yapılır. Hazırlanan elma harcı o çukurlara konur. Buzluğa ayırdığımız modül kurabiyelerin üzerine rendelenir.
- 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun ☺️
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












