Ege Usulü Enginar
Ege Yolu Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 4 kısım enginar
- 1 limon
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım fincan zeytinyağı
- Tuz
Ege Metodu Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce büyük bir kaba çokça su koyup, yarım limonu sıkalım kabuğunu da içine atalım. 1 kaşık un atıp yeterlice karıştıralım.
- Karbonatlı su yapıp enginarları ve kestiğimiz saplarını da bu suya ıslayıp yarım saat bekletelim. Sonra çokça durulayalım. Dilerseniz saplarını soyup yemeğe ekleyebilirsiniz ben çiğ olarak yemeyi tercih ediyorum.
- Enginarların dış yapraklarını koparalım, üzerinde kalanların uçlarını keselim fakat bugün ben kesmeden pişirdim.
- Yapraklarını yeterlice açıp merkezindeki tüylerini kaşıkla temizleyelim, olmazsa enginarları ikiye bölerek de temizleyebilirsiniz. Benim enginarlar çok küçüktü kesmek zorunda kaldım.
- Temizlediğimiz enginarları unlu, limonlu suya atalım. Hepsi bitince zeytinyağında kalan unu kavuralım, enginarların suyunu süzüp tencereye alalım kavurmaya devam edelim.
- Yarım limon suyunu enginarların üzerine dökelim. Üzerini kapatacak kadar su koyalım, ağzını kapatıp 45 dakika pişirelim.
- Enginarları suyuyla birlikte servise alalım. Kabuklarını sıyırarak sıhhatle tüketelim.
Ege Metodu Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














