Antep Usulü Kerebiç

Antep Yolu Kerebiç Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet margarin (250 gramlıklardan)
  • 3 adet yumurta
  • 3 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 çay kaşığı mahlep
  • 3 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • Fıstık yahut ceviz
  • Tarçın
  • Pudra şekeri

Antep Yolu Kerebiç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle margarini, sıvı yağı, yumurta, pudra şekeri, irmik ve mahlebi yoğurma kabımıza alalım ve yoğurmaya başlayalım.
  2. Margarini elimizle eritelim, daha sonra vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  3. Daha sonra unumuzu denetimli bir formda ekleyelim, yumuşak ele çok yapışmayan bir hamur olacak. Kulak göğsü kıvamında olacak.
  4. Hamurumuz hazır olduktan sonra üzerini streçle kapatıp üç dört hatta beş saat bile olur dinlenmeye bırakıyoruz.
  5. Ceviz yahut fıstık mikserde çekip hafif dişe ağıza gelecek biçimde olmalı tarçın ve pudra şekerini ekleyelim karıştıralım.
  6. Dinlenen hamurumuzu cevizden az daha büyük halde bezeler yapıp içli köfte üzere oyup içine ceviz fıstık harcımızı koyuyoruz kapatıp kerebiç kalıbına basıyoruz.
  7. 180 derece fırında pişiriyoruz.

Antep Tarzı Kerebiç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patatesli Omlet
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Kurabiye
Pizza
Izgara Tadında Fırın Kanat
Anne Keki
Salçalı Sucuklu Soğanlı Yumurta
Kayseri Yağlaması
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet