Antep Usulü Kerebiç

Antep Yolu Kerebiç Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet margarin (250 gramlıklardan)
- 3 adet yumurta
- 3 çay bardağı sıvı yağ
- 4 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı irmik
- 2 çay kaşığı mahlep
- 3 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İçi için;
- Fıstık yahut ceviz
- Tarçın
- Pudra şekeri
Antep Yolu Kerebiç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle margarini, sıvı yağı, yumurta, pudra şekeri, irmik ve mahlebi yoğurma kabımıza alalım ve yoğurmaya başlayalım.
- Margarini elimizle eritelim, daha sonra vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Daha sonra unumuzu denetimli bir formda ekleyelim, yumuşak ele çok yapışmayan bir hamur olacak. Kulak göğsü kıvamında olacak.
- Hamurumuz hazır olduktan sonra üzerini streçle kapatıp üç dört hatta beş saat bile olur dinlenmeye bırakıyoruz.
- Ceviz yahut fıstık mikserde çekip hafif dişe ağıza gelecek biçimde olmalı tarçın ve pudra şekerini ekleyelim karıştıralım.
- Dinlenen hamurumuzu cevizden az daha büyük halde bezeler yapıp içli köfte üzere oyup içine ceviz fıstık harcımızı koyuyoruz kapatıp kerebiç kalıbına basıyoruz.
- 180 derece fırında pişiriyoruz.
Antep Tarzı Kerebiç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
