Elmalı Turta

Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin ( oda sıcaklığında )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) paket şekerli vanilin
  • 3 su bardağı un

İç harç için;

  • 4 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin, sıvı yağ, yumurta, şeker, kabartma tozu (paketin yarısı) ve şekerli vanilini (paketin yarısı) derin bir kaba alıyoruz.
  2. Üstüne unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  3. Hamurumuz hazır olunca iç harcı yapmaya başlıyoruz.
  4. 4 adet elmanın kabuğunu soyup, rendeliyoruz.
  5. Geniş bir tavaya elmaları alıp üzerine şekeri ekleyerek ocağa alıyoruz.
  6. Elmalar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  7. Ocağı kapatıp, elma harcına tarçını ekleyip, karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  8. Hamuru hafif un serptiğimiz tezgaha alıyoruz ve merdane ile açıyoruz. Hamurun bir kısmını üstüne biçim vermek için ayırıyoruz.
  9. Kalıbı yapışmaması için güzelce yağlıyoruz. Kalan hamuru kalıba alıyoruz ve elimizle güzelce yayıyoruz.
  10. Hamurun tabanına fotoğraftaki üzere çatal batırıyoruz. Üzerine harcımızı seriyoruz.
  11. Daha sonra hal vermek için ayırdığımız hamuru şerit formunda kesiyoruz ve elmalı harcın üzerine sepet örgüsü hali veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  12. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🙂

Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

4 Kişilik Patatesli Patlıcan Oturtma
Muzlu Jöle Tatlısı
Yoğurtlu Peynirli Dip Ve Marine Çeri Domatesler
Muhallebili Kadayıf
Sarıyer Poğaçası
Orijinal Kfc
Hdabla | © 2025 |