Elmalı Turta
Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin ( oda sıcaklığında )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) paket şekerli vanilin
- 3 su bardağı un
İç harç için;
- 4 adet elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin, sıvı yağ, yumurta, şeker, kabartma tozu (paketin yarısı) ve şekerli vanilini (paketin yarısı) derin bir kaba alıyoruz.
- Üstüne unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Hamurumuz hazır olunca iç harcı yapmaya başlıyoruz.
- 4 adet elmanın kabuğunu soyup, rendeliyoruz.
- Geniş bir tavaya elmaları alıp üzerine şekeri ekleyerek ocağa alıyoruz.
- Elmalar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Ocağı kapatıp, elma harcına tarçını ekleyip, karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru hafif un serptiğimiz tezgaha alıyoruz ve merdane ile açıyoruz. Hamurun bir kısmını üstüne biçim vermek için ayırıyoruz.
- Kalıbı yapışmaması için güzelce yağlıyoruz. Kalan hamuru kalıba alıyoruz ve elimizle güzelce yayıyoruz.
- Hamurun tabanına fotoğraftaki üzere çatal batırıyoruz. Üzerine harcımızı seriyoruz.
- Daha sonra hal vermek için ayırdığımız hamuru şerit formunda kesiyoruz ve elmalı harcın üzerine sepet örgüsü hali veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🙂
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












