Cocostar Pasta
Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolata sosu için;
- 200 ml sıvı krema
- 200 gram çikolata (100 gr sütlü 100 gr bitter)
Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çırpma kabına yumurta ve şekeri alalım köpürene kadar çırpalım. Sütü ekleyelim un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ek edip tekrar çırpalım. Kelepçeli kalıbımızı yağlı kağıtla kaplayalım. Kek hamurumuzu kalıba boşaltalım.
- Önceden ısıttığımız 170 °c fırında 30 dakika pişirelim. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım. Üzeri için krem şantiyi süt ile çırpalım. Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Çikolata sosu için sıvı kremayı ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek eriyinceye kadar karıştıralım. Soğuyan kekimizi ayırdığımız süt ile ıslatalım.
- Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı kekimizin üzerine boşaltarak üzeri büsbütün düz olacak halde yayalım. Son olarak yeterlice soğumuş olan çikolata sosumuzu pastanın üzerine dökelim ve 3 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Servisten evvel üzerini beyaz çikolata gezdirerek çilekler ile süsleyelim. Ben bu türlü tercih ettim siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsunnn.
Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










