Cocostar Pasta

Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolata sosu için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 200 gram çikolata (100 gr sütlü 100 gr bitter)

Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çırpma kabına yumurta ve şekeri alalım köpürene kadar çırpalım. Sütü ekleyelim un, kakao, vanilya ve  kabartma tozunu ek edip tekrar çırpalım. Kelepçeli kalıbımızı yağlı kağıtla kaplayalım. Kek hamurumuzu kalıba boşaltalım.
  2. Önceden ısıttığımız 170 °c fırında 30 dakika pişirelim. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım. Üzeri için krem şantiyi süt ile çırpalım. Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek güzelce karıştıralım.
  3. Çikolata sosu için sıvı kremayı ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek eriyinceye kadar karıştıralım. Soğuyan kekimizi ayırdığımız süt ile ıslatalım.
  4. Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı kekimizin üzerine boşaltarak üzeri büsbütün düz olacak halde yayalım. Son olarak yeterlice soğumuş olan çikolata sosumuzu pastanın üzerine dökelim ve 3 saat buzdolabında dinlendirelim.
  5. Servisten evvel üzerini beyaz çikolata gezdirerek çilekler ile süsleyelim. Ben bu türlü tercih ettim siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsunnn.

Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Meyvelerle Crumble
Damla Çikolatalı Kurabiye
Starbucks Kurabıye
Kolay Kısır
Pastane Kurabiyesi Tadında Kakaolu Kurabiye
Kahramanmaraş Usulü Yaz Dolması
Hdabla | © 2025 |