Havuçlu Rulo Kek
Havuçlu Rulo Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 orta uzunluk havuç
Muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Havuçlu Rulo Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Daha sonra yağı ekleyip karıştıralım. Unu, kabartma tozu, vanilin, tarçın ve havuclarıda ekleyip karıştıralım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim. Fırının kendi tepsisini kullandım. Hamuru üzerine ince bir halde yayalım. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirelim.
- Kek fırında pişerken muhallebiyi hazırlayalım. Tereyağ ve vanilin hariç tüm materyalleri tencereye alalım. Çırpma teliyle uygunca karıştıralım o denli ocağın altını açalım. Âlâ karışırsa nişasta topaklama yapmaz. Muhallebi piştikten sonra altını kapatalım. Tereyağı ve vanilini ekleyip kenara alalım.
- Keki fırından çıkaralım birinci sıcağı geçince yağlı yağıt yardımıyla rulo haline getirelim. Sıcakken bu formu verelim ki soğuduktan sonra çatlama ihtimali çok yüksek.
- Kek soğuduktan sonra tekrar açalım. Ortasına muhallebiyi yayalım. Tekrar saralım. Ben sıcakken açtığım için sararken çatladı soğukken açıp muhallebi sürerseniz çatlamaz.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsunnnn.
Not:Ceviz seviyorsanız yarım çay bardağı muhallebiye ceviz ekleyebilirsiniz.
Havuçlu Rulo Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








