Havuçlu Rulo Kek

Havuçlu Rulo Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 orta uzunluk havuç

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Havuçlu Rulo Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Daha sonra yağı ekleyip karıştıralım. Unu, kabartma tozu, vanilin, tarçın ve havuclarıda ekleyip karıştıralım.
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim. Fırının kendi tepsisini kullandım. Hamuru üzerine ince bir halde yayalım. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirelim.
  3. Kek fırında pişerken muhallebiyi hazırlayalım. Tereyağ ve vanilin hariç tüm materyalleri tencereye alalım. Çırpma teliyle uygunca karıştıralım o denli ocağın altını açalım. Âlâ karışırsa nişasta topaklama yapmaz. Muhallebi piştikten sonra altını kapatalım. Tereyağı ve vanilini ekleyip kenara alalım.
  4. Keki fırından çıkaralım birinci sıcağı geçince yağlı yağıt yardımıyla rulo haline getirelim. Sıcakken bu formu verelim ki soğuduktan sonra çatlama ihtimali çok yüksek.
  5. Kek soğuduktan sonra tekrar açalım. Ortasına muhallebiyi yayalım. Tekrar saralım. Ben sıcakken açtığım için sararken çatladı soğukken açıp muhallebi sürerseniz çatlamaz.
  6. Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsunnnn.

Not:Ceviz seviyorsanız yarım çay bardağı muhallebiye ceviz ekleyebilirsiniz.

Havuçlu Rulo Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Köfte
Simit Poğaça
Akşam Menüsü
Kalıpsız Evde Dubai Çikolatası
Kavanozda Diyet Tiramisu
Avocadolu Poşe Yumurta
Hdabla | © 2025 |