Kırmızı Kapya Biberli Karnıyarık

Kırmızı Kapya Biberli Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 6-8 adet kırmızı kapya biber
  • 300 gram kıyma
  • 1-2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 adet havuç
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates rendesi ( ben kendi yaptığım domates sosu kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Sosu için; 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar
  • Domates dilimi

Kırmızı Kapya Biberli Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak biberleri yıkayıp, kurulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine biraz sıvı yağ dürüp fırında alt üst ayarda 200 derecede kızartalım.
  2. İç harcı için; kıymayı tavaya ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Akabinde sıvı yağı yahut zeytinyağı ek edip yemeklik doğranmış sopan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Küp kesilmiş havuçları yeşil biberi ek edip, kavuralım. Daha sonra salça, domates sosu, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıp, en son kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırıp, kenara alalım.
  4. Kızarmış biberleri kabuğunu ister soyun ister soymayın (ben soydum) közlenen biberleri fırın kabına dizip, ortasına hazırladığımız iç harcını eşit formda biberlere dolduralım.
  5. Üzerine rendelenmiş kaşar serpip domates dizip, son olarak sosu ekleyip, ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180-190 derecede 30-35 dk peynirler eriyene kadar. Deneyeceklere afiyet olsun.

Kırmızı Kapya Biberli Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Izgara Tavuk
Tavuklu Mangolu Wrap Dürüm
Mantar Çanağında Tavuk Sote
Salma/Çekme Makarna
Tencerede Tek Kişilik Sufle
Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |