Hamburger
Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 300 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Kimyon
Diğer gereçler;
- Ekmek (ben BİM den alıyorum hazır hamburger ekmeği)
- Chedar peynir
- Ketçap
- Mayonez
- Domates
- Turşu
- İsteğe bağlı karamelize soğan
Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
Yapımı
- Kıyma içerisine soğan ve sarımsaklar rendeleyip, pekmez, hardal, sirke, galeta unu yumurta ve baharatlar eklenir ve yoğurulur, hamburger köftesi hali verilir.
- Önceden ısıtılan tavada çok az bir yağ ile altı kısık olarak pişirilir. köfte çıkmadan evvel üzerine birer dilim chedar peynir konularak yumuşaması sağlanır.
- Ekmekler ikiye ayrılır iki taraf üzerine ketçap mayonez sıkılır sonra sırasıyla domates, turşu, köfte konulur, kapatılır. Afiyet olsun
- Yanına patates kızartması ve soğan halkası kızartılır.
Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







