İçli Köfte (Kolay Malzemeli)

İçli Köfte (Kolay Malzemeli) Tanımı İçin Malzemeler

Bulgur hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı un
  • Göz kararı tuz
  • 2,5 su bardağı bulgur ( köftelik olan )

Kızarmak için;

  • 3 su bardağı ayçiçek yağı

İç harcı için;

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Göz kararı tuz

İçli Köfte (Kolay Malzemeli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köftemizin iç harcı için, soğanları doğrayıp kavurduktan sonra kıyma ile kavurmaya devam ediyoruz.
  2. Baharatları ve tuzu ekleyip, bir cins daha kavuruyoruz.
  3. İçli köfte hamuru için, ince bulgurları sıcak su ile ıslatıp yumuşatıyoruz.
  4. Baharatları, yumurtayı ve unu ekleyip yoğuruyoruz.
  5. Hazırladığımız hamurdan eşit modüller alarak parmağımız ile içe hakikat döndürerek açıyoruz.
  6. Doğru biçime getirdiğimiz köftelerimizin içini harç ile doldurup, ağzını kapatıyoruz.
  7. Buzdolabında 10 dakika beklettikten sonra derin yağda orta ateşte kızartıyoruz. Afiyet olsun ♨️🍴.

İçli Köfte (Kolay Malzemeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Artan Pilav Ve Kışlık Konserve İle Domates Çorbası
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası
Kaytaz Böreği
Patatesli Rulo Börek
Nar Ekşili Soğan Mezesi
Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |