Patates Püreli Soslu Köfte

Patates Püreli Soslu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için materyaller;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kaç kol maydanoz
  • 6 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz ( damak zevkinize nazaran )

Patates püresi için;

  • 5 adet orta uzunluk patates
  • 100 gram sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peynir
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet büyük uzunluk domates
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz,
  • Karabiber
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri yahut mozeralla

Patates Püreli Soslu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bir kaba bütün köfte harçınızı alın güzelce yoğurun dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  2. Ardından bir tencereye patateslerinizi koyup kaynaması için ocağa alın, kaynadıktan sonra soyup uygunca püre olacak formda ezin .
  3. İçersine öbür gereçlerini ekletip güzelce karıştırın.
  4. Altını yağlamış olduğunuz fırın tepsisine uygunca düzeltin.
  5. Köfte harcınızı dolaptan çıkarıp biraz cevizden küçük yuvarlak köfteler yapıp sırasıyla patates pürenizin üzerine dizin.
  6. Üzeri için domateslerinizi rendeleyin (ben kışlık için hazırlamış olduğum konserve domates sosumu kullandım sizinde varsa sizde onu kullanabilirsiniz)
  7. Bir tava içersinde tereyağınızı eritin, üzerine rendelemiş olduğunuz domatesleri dökün, pişmeye yakın başka materyallerinizi ek edip güzelce karıştırın.
  8. Pişen sosunuzu ocaktan alarak hazırlamış olduğunuz tepsi yemeğinizin üzerine her yerine gelecek formda dökün .
  9. Islatmış olduğunuz yağlı kağıtla üzerini örtüp evvelden ısıtılmış 200 derece fırınınıza alt üst olacak biçimde verin.
  10. Bu biçim yarım saat pişen yemeğinizi fırından çıkarıp üzerindeki yağlı kağıdı çıkarın.
  11. Köftelerinizin her yerine güzelce kaşarı serpiştirip tekrardan fırına verin.
  12. 15 dakika daha pişirin kaşarlar kızarınca fırından çıkarın biraz ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun💞.

Patates Püreli Soslu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sodalı Karnabahar Kızartması
4 Çeşit Meze
Sütlaç
Limonlu Cheesecake
Elma Şekeri
Barbunya Pilaki
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet