Tahinli Unsuz Ekmekler

Tahinli Unsuz Ekmekler Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tahin
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı balzemik sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı kekik

Üzeri için;

  • Çörek otu
  • Susam

Tahinli Unsuz Ekmekler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtalar bir kaba alınıp yeterlice çırpılır. Üzerine tahin, kabartma tozu, çörek otu, balzemik sirke ve tuz eklenip karıştırılır. Karışım bu basamakta biraz katı haldedir. Karışıma su eklenip biraz akışkan hale getirilir.
  2. Yağlanmış fırın kabına karışım dökülür, düzeltilir ve üzerine susam ve çörek otu dökülür.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Tahinli Unsuz Ekmekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Muzlu Kek
Tarhana Cipsi Çorbası
Damla Çikolatalı Kurabiye
Ispanaklı Peynirli Gnocchi Tarifi (Videolu)
Kanape Ekmeği
Baklava Yufkası Ve Kadayıf İle Şerbetli Tatlı
Hdabla | © 2025 |