Tahinli Unsuz Ekmekler
Tahinli Unsuz Ekmekler Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı tahin
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı balzemik sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri için;
- Çörek otu
- Susam
Tahinli Unsuz Ekmekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar bir kaba alınıp yeterlice çırpılır. Üzerine tahin, kabartma tozu, çörek otu, balzemik sirke ve tuz eklenip karıştırılır. Karışım bu basamakta biraz katı haldedir. Karışıma su eklenip biraz akışkan hale getirilir.
- Yağlanmış fırın kabına karışım dökülür, düzeltilir ve üzerine susam ve çörek otu dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Tahinli Unsuz Ekmekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











