Pastane Usulü Dereotlu Poğaça (2 Tepsi İçin)

Pastane Yordamı Dereotlu Poğaça (2 Tepsi İçin) Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket instant maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demetten biraz fazla doğranmış dereotu1 yemek kaşığı sirke
  • Yaklaşık 8 su bardağı un (kontrollü ekle)

İç harcı için;

  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri (isteğe nazaran karışık kullanabilirsin)

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Pastane Yöntemi Dereotlu Poğaça (2 Tepsi İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını yoğurma kabına al, üzerine yoğurt, sıvı yağ, yumurta akları, şeker ve tuzu ekleyip karıştır. Akabinde kabartma tozu, maya ve dereotunu ekle.
  2. Unu azar azar ek ederek yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğur. Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırak.
  3. Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük kesimler al, aç ve ortasına peynirli harcı koyup kapat.
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye diz, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştir.
  5. 190°c evvelden ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişir. Sıcacıkken servis et. Afiyet olsun!.

Pastane Adabı Dereotlu Poğaça (2 Tepsi İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Baklava
Ezogelin Çorbası
Kuruvasan Tadında Peynirli Börek
Fransız Usulü Soslu Elmalı Kek
Böğürtlenli Dut Kurulu Magnolia
Pofidik Karnabahar
Hdabla | © 2025 |