Pastane Usulü Dereotlu Poğaça (2 Tepsi İçin)
Pastane Yordamı Dereotlu Poğaça (2 Tepsi İçin) Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine ayrılacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket instant maya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demetten biraz fazla doğranmış dereotu1 yemek kaşığı sirke
- Yaklaşık 8 su bardağı un (kontrollü ekle)
İç harcı için;
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri (isteğe nazaran karışık kullanabilirsin)
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Susam
Pastane Yöntemi Dereotlu Poğaça (2 Tepsi İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını yoğurma kabına al, üzerine yoğurt, sıvı yağ, yumurta akları, şeker ve tuzu ekleyip karıştır. Akabinde kabartma tozu, maya ve dereotunu ekle.
- Unu azar azar ek ederek yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğur. Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırak.
- Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük kesimler al, aç ve ortasına peynirli harcı koyup kapat.
- Yağlı kağıt serili tepsiye diz, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştir.
- 190°c evvelden ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişir. Sıcacıkken servis et. Afiyet olsun!.
Pastane Adabı Dereotlu Poğaça (2 Tepsi İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















