Az Malzemeli Çikolatalı, Ahududulu Yumuşak Kap Kekler (12 Adet)
Az Materyalli Çikolatalı, Ahududulu Yumuşak Kap Kekler (12 Adet) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 büyük yumurta
- 220 gram şeker
- 240 ml süt
- 100 gram tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş)
- 400 gram un
- 20 gram kabartma tozu (veya 2 paket)
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 paket vanilin
- 200 gram ahududu
- 100–120 gram damla çikolata yahut doğranmış bitter çikolata
Üzeri için;
- File badem
- Toz şeker (isteğe bağlı)
Az Materyalli Çikolatalı, Ahududulu Yumuşak Kap Kekler (12 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kapta yumurta, şeker, süt ve eritilip soğutulmuş tereyağını çırpın.
- Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve vanilini karıştırın.
- Kuru karışımı sıvı karışıma ekleyin ve pürüzsüz, biraz akışkan bir hamur elde edene kadar karıştırın. Damla çikolata ve ahududuyu ekleyip spatula ile nazikçe karıştırın.
- Muffin kalıplarının ¼’ü kadarını hamurla doldurun. Ortasına birkaç ahududu koyun, akabinde üzerine tekrar hamur ekleyerek kalıbın ¾’ünü doldurun. Üzerine file badem ve toz şeker serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°c alt üst fırında 10 dakika pişirin. Akabinde fırın ısısını 170°c’ye düşürün ve 20 dakika daha pişirin.
- Fırından çıkan kekleri oda sıcaklığında ılıyana kadar bekletin, sonra servis edin.
Not:Tüm materyaller oda sıcaklığında olmalı.
Az Gereçli Çikolatalı, Ahududulu Yumuşak Kap Kekler (12 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















