Şam Böreği
Şam Böreği Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 4 yemek kaşığı yağ
- 1 büyük uzunluk soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım kg kıyma
- 1 çay bardağı pişmiş pirinç
- Pul biber
- Tuz
- Kimyon
- Toz biber
Hamuru için;
- 10 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 küp şeker
Şam Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı pembeleşinceye kadar yağda kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince kıymamızı da katıyoruz içine. Akabinde baharatlarımızı ve tuzu ekliyoruz maydanoz da katıp tüpün altını kapatıyoruz.
- Un, su ve tuzu bir kaba alıyoruz hoş bir halde yoğuruyoruz yoğurduktan sonra 2 yemek kaşığı yağ elimize alıp hamurumuzu tekrar yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurdan bezeler yapıp 5 dakika dinlendirmeye bırakıyoruz. Hamurumuz dinlendikten sonra merdane yardımıyla açıyoruz ve içine yaptığımız harçtan koyuyoruz.
- Az yağda tavada kısık ateşte pişiriyoruz. Ben elektrikli saç kullandım. Afiyet olsun.
Şam Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






